oficiální web obce

Obecní úřad Přepeře pořádá pro své občany zájezd do Divadla F.X.Šaldy v Liberci na zábavnou operetu plnou chytlavých melodií od maďarského skladatele Emmericha Kálmána „Čardášová princezna“. Představení se odehraje 7. října 2023 v 19:00. Přihlásit se můžete zakoupením vstupenky na Obecním úřadu v Přepeřích. Základní cena vstupenky je 450,-Kč ze které je možné poskytnout slevu pro seniory a studenty ve výši 30% a pro ZTP a děti do 15-ti let 50% ze základní ceny vstupného. Dopravu autobusem hradí obecní úřad. Svoji účast musíte závazně zarezervovat nejpozději do pátku 22. září 2023. Odjezd autobusu je v sobotu 7. října 2023 v 17:45 z návsi a v 17:50 z Potůčku. Návrat předpokládáme ve 22:30. Přejeme Vám příjemný kulturní zážitek.

Emmerich Kálmán

ČARDÁŠOVÁ PRINCEZNA

Příběh o lásce šantánové zpěvačky a šlechtice na křídlech populárních valčíků.

Libreto operety původně neslo název „Ať žije láska“. Své nejslavnější dílo začal Emmerich Kálmán komponovat v Mariánských lázních, a již od své premiéry ve Vídni roku 1915 se titul řadí mezi světově nejúspěšnější.

Příběh se odehrává ve Vídni a Budapešti na počátku 20. století. Na křídlech populárních valčíků a temperamentních čardášových melodií je vykreslen příběh lásky tanečnice a šantánové zpěvačky a šlechtice.

Skladateli se podařilo poutavým způsobem hudebně ztvárnit nejrůznější lidské emoce, slabosti i touhy. Dílo si dodnes získává srdce tisíců milovníků klasické operety po celém světě.

Překlad prózy, úprava: Pavel Bár

Překlad písní: Eva Bezděková

https://www.saldovo-divadlo.cz/program/detail-predstaveni/r/4840/cardasova-princezna